Blogga eller rappa dig till ett drömjobb

 Din egen blogg eller ett cv där du rappar din text

blogga eller rappa ditt cv

Sätten för ungdomar att få ett arbete har blivit allt mer spektakulära. Malin Bodenholm och Natasha Molnar, studenter på Linnéuniversitetet, har startat ett webbprojekt för att hjälpa unga att få arbete.

Nyheter P4 Kronoberg berättar om detta:

Många arbetsgivare hänger på Facebook

 

Malin Bodenholm och Natasha Molnar skapar webbprojekt för arbetslösa unga
Malin Bodenholm och Natasha Molnar, studenter vid Linnéuniversitetet håller på och skapar ett webbprojekt för arbetslösa unga. NetWork heter deras projekt där de ska hjälpa ungdomar att bli bättre på att ”sälja in sig” via sociala medier som Facebook och Twitter. Och de hade många tips att dela med sig av när de besökte P4 Morgon. Programledare: Fredrik B Nilsson och Anne Marchal.
Torsdag 02 maj 2013 kl 10:38 (Nyheter P4 Kronoberg)

– Många arbetsgivare använder sig av till exempel Facebook idag och ett bra sätt att få jobb är att visa upp sig där, att kanske göra något som sticker ut. Det finns ett exempel på en kille som sökte reklamjobb och som rappade sitt eget cv och lade ut det. Han fick hur många jobb som helst, säger Natasha Molnar.

Malin och Natasha har, tillsammans med ytterligare tre studenter vid Linnéuniversitetet, skapat en webbsida för unga arbetslösa mellan 18-24 år.

Sidan ska ge handfasta råd till ungdomar som söker arbete. Och ett av deras tips är att starta en blogg.

– En blogg är ett väldigt effektivt sätt att visa upp dig för arbetsgivarna. Och då menar jag inte att man ska dela med sig av sitt vardagsliv när man lagar mat och pysslar hemma utan att verkligen visa upp vem man är, vad man kan och ge exempel på saker man har gjort bra, säger Malin Bodenholm och Natasha Molnar.

Källa: sverigesradio

Vill du veta mer om hur du skaffar jobb och uppdrag genom sociala medier? Klicka här och kolla hur du får tips och råd.

Skaffa jobb genom sociala medier